2009. december 2., szerda

Kérem szépen...

...nagyon úgy néz ki, hogy nyitottam egy új blogot.
Nem tudom, ez mennyiben fogja befolyásolni A világ peremén nyújtott teljesítményemet, hisz' már így is alig írok ide - habár megjegyzem, az új blog indítása és az ide nem írás egy picit összefügg. Másfél éve ugyanis, mikor elkezdtük a blogolást, a nagy tervünk az volt, hogy majd hárman milyen színes kis oldalt hozunk össze: változatos lesz, egyedi lesz, érdekes lesz, mindig megújuló lesz, mert három különböző ember majd az egymástól különböző dolgait hozza ide. A bibi ott volt, hogy, mint az szép lassan nyilvánvalóvá vált, ez csak az én nagy tervem volt, meg talán egy picit fateré, Dinié viszont semmiképpen sem, ő ugyanis nem akart családi vállalkozást ilyen szinten, és még véletlenül sem hozta lázba a huszonegyedik század ezen csodája, a blog, amit akár korunk egyik meghatározó művészetének is nevezhetnénk (erről nem nyitok vitát). Szóval egy ideig próbáltam őt győzködni, hogy ugyan írjon már vagy akármi, de amit az ember zsigerből elutasít, azt úgysem lehet erőltetni, nincs is értelme. Pedig komolyan mondom: nagyon sokat vesztett ez a blog azáltal, hogy Dini megtagadta tőle saját magát, a (világra) érzékeny írásait és csodálatos fotóit. Mert bár a kezdetben kitűzött célt, a színes és változatos blog oldal létrehozását véleményem szerint azért így is elég jól teljesítettük, nekem nagy a hiányérzetem.
Azért indítok új blogot (nem elfeledve a régit), mert kell egy hely, ahol kitombolhatom magam. Egyfolytában firkálok valamit, folyton jár az agyam képregényeken meg minden - és nem hiszem, hogy ez a "hármasblog", ami sosem volt "hármas", elbírja az én hülyeségeimet. Nem, mert kevesen vagyok ahhoz, hogy fater esszéista volta és lenyűgöző szövegei mellett kellőképpen érvényt tudjak szerezni saját, vizuális és egyéb kommunikációra szorítkozó törekvéseimnek. Más lenne a helyzet, ha meg lennék támogatva az öcsém által - de hát nem vagyok. Aki ezt a blogot olvassa, az vagy fater miatt teszi, vagy mert ismer minket közelről.
Ezért indítok egy új blogot kommunikációs hiba címmel. Hogy ez mégis mit jelent, azt nem tudom nagyon megmagyarázni - ezt írja ki nagyon sűrűn a pénztárgép a könyvtárban, ha valami baja van. Ezen felül viszont asszem arra utal, hogy az engem érdeklő dolgok, a képregény meg hasonlók, mind nagyon elszigetelt jelenségek, pedig nagyon is megérik a rájuk fordított időt - csak éppen nincs meg a közönségük, vagyis nem beszélhetünk ideális kommunikációs közegről sender és receiver között, azaz hogy nem nagyon beszélhetünk kommunikációról. Kommunikációs hibáról beszélhetünk. Na persze nem azt mondom, hogy én ezt most majd jól megváltoztatom, nincs is ilyen célom, mindössze, ahogy már mondtam, szükségem van egy helyre, ahol kicsit szabadabban mozoghatok. Ahova sok rajzot tölthetek fel, például.
A világról és az emberekről alkotott lesújtó véleményemet továbbra is ezen a szent helyen fogom közvetíteni, szóval nincs miért izgulni. Így aztán még azt sem döntöttem el, hogy a The Fate of the Librarian sztripeket átviszem-e oda, vagy meghagyom őket itt - beleférnek tudniillik az emberi hülyeség és a képes elbeszélés kategóriába is.
Mindegy, ennyi szófosás után a végszó igazából csak annyi, hogy ha kíváncsiak vagytok a f*szságaimra, pillantsatok rá néha a kommunikacioshiba.blogspot.com oldalra. Lehet egyébként, hogy már holnap abbahagyom, szóval ki tudja.

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem értek

veled egyet. Te írod, hogy nem feszélyez, hogy apád milyeneket ír (amúgy felemásakat, néha korlátosan, máskor meg persze kurvajókat). És ez a blog csak színesebb, változatosabb lenne, ha megjelenne benne egy új hang - mert azért valjuk be, szerintem én többet írtam ide, mint te. Csak én nem vagyok címlapon.

Szóval szerintem igenis jót tenne ennek a helynek, ha itt írnád ki a hülyeségeid, mert igen, akik visszetérő olvasói ennek az oldalnak, azok mind ismernek titeket. Egyáltalán nem lenne rossz, ha itt szerepelnél te is. Ki tudja, talán Dininek is megjönne a kedve az alkotáshoz...

W

Névtelen írta...

vaLLjuk - bocs.

W

barna írta...

Sajnálattal, egyúttal persze örömmel vettem tudomásul. Mert jó is, hogy új dolgokra készülsz.

Ha innen teljesen kiszállnál, azt is megérteném - én is hányszor be akartam már fejezni, és bizony jól is tettem volna. Minek ez az egész!? Te viszont jól teszed, ha félig még itt maradsz, hiszen még nem dühöngted ki magad teljesen. Ahhoz sok-sok év kell tényleg.

Tehát akkor ebbe a kocsmába itt a világ peremén még mindketten benézünk néha, továbbra is.

Névtelen írta...

Hárman. Meg még egy páran. Hé, nem csak ti vagytok, egobombák; olvasóitok is vannak. Még...

W

Gergő írta...

Igazából az egésznek annyi a lényege, hogy szeretnék egy kicsit kifelé nyitni, és nem csak az ismerősöknek írogatni. Az is jó, de kéne egy kis szabad tér. Lehet, hogy ez minőségbeli visszalépést jelent, de mindegy.

barna írta...

Woland, az olvasóinkról igazából nem tudunk semmit, és néha még annál is kevesebbet szeretnénk tudni.

Rólad viszont feleslegesen, nyugtalanítóan sokat tudunk.

(Komolyan ne vedd!)

Névtelen írta...

jogos,

hogy keresel más közönséget is. tőlem viszont egy kattintással távolabb kerülnek azok a dolgok, sajnos.

lala

Gergő írta...

Nade csak egy kattintással, Lala! Az nem olyan sok!

Névtelen írta...

Gergő!

Szerinted a nem ismerősök jobban megtalálnak majd egy másik blogon, mint ezen?

Barna!

Pontosan tudhatjátok, hogy olvasóitok - kevés kivétellel - mind az ismerőseitek. (Szerintem.) De ha nem tetszik, csk szólogass be nekik, hogy mind elmenjenek a fenébe (ahová valók), és akkor tényleg nem lesz ennek értelme. Nem, ne is visszakozz, mert már besértődtem, úgy ám, vazze, engem itt többet nem látsz, micsoda veszteség! sic transit rózsapeti mundi.

Na jó, megyek spanyolórára, az legalább hasznos.

a bolygó Wollandi

barna írta...

Sic transit gloria rózsapeti. Inkább. - Hát ha így, akkor így, Mister Weszteség.

Gergő írta...

Nem érdekelnek engem a nem-ismerősök, olvassanak, amit akarnak, de én szerettem volna egy helyet, ahol napi szinten ömleszthetem a faszságaimat. Kit érdekel, hogy olvassa-e valaki? Majd olvasom én. Ha neked és Lalának is fárasztó egy kattintással odébb menni a neten, hogy olvassátok, akkor ennyi, ne olvassátok.
Minden esetre úgy gondolom, az "ismerősök" nem feltétlenül így reagálnak egy ilyen dologra.

Névtelen írta...

Milyen így? Beszóltam én? Nekem tök mindegy, hogy hol írod ki magadból, amit akarsz, csak jeleztem: véleményem szerint jó helye lenne itt is. Persze, te csinálsz, amit akarsz. Jól tudod, hogy ott is el fog olvasni, aki akar.