2009. április 28., kedd

Valami

Úgy néz ki, mostanában nem sok mondanivalóm van az emberiség számára. Nincs kedvem fikázni az embereket, nincs kedvem beszámolni hihetetlen élményeimről... Erről jut eszembe, múlt reggel a buszon olyan tömegnyomor volt, hogy az valami elképesztő, nem sokon múlt, hogy szétcsapjak a... De mint mondtam, nincs kedvem fikázni az embereket. Most.

Ezzel szemben van olyan, amit megosztanék mindenkivel: kész van az Öngyújtó 3. száma! Mármint, úgy értem, ahhoz képest, hogy már hó elején kész volt, most végre össze is van tűzve néhány, és ennél még csak több lesz (összesen kábé 200 darab).
Nincs más hátra, mint az elmaradhatatlan borítókép idebiggyesztése és a szerzők felsorolása.

Az eddigiektől kissé eltérően most azt is elmondom röviden, ki milyen alkotással indul. Tehát.
Móni termelt néhány új verset, ezen kívül Misivel karöltve összehoztak egy egész haiku-ciklust (hogy miről, azt mindenki lássa meg maga). Mihály úr természetesen még pluszban összeállított egy csokorra való haikut a teljesen sajátjai közül is - és fordított nekünk novellát olaszból. Kuli írt egy cikkszerűséget az Ironikus közelség sorozatáról (ami nem is olyan rég New Yorkban volt kiállítva), csomó fontos gondolattal benne, melyek nélkül a fényképeit csak felületesen szemlélhetjük. Én nem írtam most semmit (a szerkesztői bevezetőn kívül), viszont a képregényem nyolc oldalas folytatása megtalálható a lapban. István egy merőben kísérleti novellaszerűséggel jelentkezik, amelyről szintén nem árulnék el sokat. Rózsa Peti az első számban félbemaradt novellájának folytatásával hódít. És a végére a két legnagyobb meglepetés: Dini a fotóin kívül (amelyek most észrevehetően ellepik a lapot) írt egy novellát (szintén) - ennek az eleje olvasható a borítón. Ezen felül Pleszkán Écska - valószínűleg először és utoljára - kölcsönadta egy nagyszerű rajzát, amit nem restelltünk az újság középső duplaoldalára helyezni.
Összességében tehát változatos számról beszélhetünk, bár nem annyira gazdagról, mint az előzőek (36 oldal, de a betűméret ezúttal praktikus okokból nagyobbra lett véve).

A dologhoz hozzátartozik, hogy beindult az Öngyújtó internetes oldala is: ongyujto.blogspot.com az elérhetősége. Semmi extra, legfőképpen azért van, hogy a régebbi számokat le lehessen tölteni valahonnan. De ebbe most nem megyek bele bővebben, látogassátok meg az oldalt és olvassátok el a leírást, meg minden.

Hmm. Nem is szaporítanám tovább a szót. Tádááámm!

3 megjegyzés:

barna írta...

Páran már olvastuk. Meglehetős. Kicsit szellősebb az eddigieknél, de korántsem jelentéktelen, sőt vannak benne jelentős meglepetések. Bővebbet most nem fogok mondani. Mások jönnek. Indulhat a véleményáradat!

booper írta...

Volt koncertünk a Művészbázis nevű helyen, és ott árulták az Öngyújtót! Ez szuper!

Gergő írta...

Hát igen, mert ott is ki van rakva néhány. Ezt el is felejtettem. Lesz majd az új számból is... Asszem.