2008. május 29., csütörtök

Harmadik Raklap(!)

Végre megjelent ez is. Ez egy szaklap. Raklap a címe. Diákok írnak bele nagyrészt, szakcikkeket, bár ez a mostani tartalmaz néhány extrát is, aminek következtében az eddigi legterjedelmesebb számunkat sikerült összekapkodni az eddigi legkevesebb szakcikkel. De a lényeg: holnaptól bárki vehet magának Raklapot, a Szent László Gimnázium portájánál, 50 Ft-ért. Már csak azért is érdemes fellapozni, mert szép képek vannak benne és érdekfeszítő témák. A címlapon terpeszkedő fotó most is az én művem.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

szevasztok,

van egy-két javaslatom a szerkesztőknek.

az egyik, hogy csinálhatnátok egy szerkesztőségi fórumfélét, ahová egyéb, nem az egyes írásokra reagáló javaslatokat, hozzászólásokat lehetne küldeni.

a másik: jó lenne egy linkgyűjtemény és egy cikkajánló az olvasók javaslatai alapján.

lala

barna írta...

Fórumra már gondoltunk, meg is lehetne csinálni. Lehet, hogy meg is kellene.

A másik javaslat nem világos. Linkgyűjteményt tényleg lehetne csinálni, van már vagy húsz írásunk. De milyen lenne az a cikkajánló? Az olvasók ajánlanák írásban a cikkeket? De szeretnék ilyen olvasókat, akik csak úgy ajánlgatnak minket és hozzá értelmeseket is mondanak!

Kedves Lala, tartok tőle, hogy pillanatnyilag nem léteznek ilyen olvasók.

barna írta...

Nem tudom megállni, bemásolom ide a lap egyik szerkesztőjének a levelét. Mi szerkesztők ismerjük persze, de hátha idetéved még más valaki is. Jó, ha látja, milyen lázasan készítjük mi ezt a rémálomszerű lapot, hogy mennyire törődünk vele, becézzük, simogatjuk. Hogy örvendezünk neki aztán. Íme:


"draga mindenki,
tegnap jartam benn a kergehazban, fel is markoltam par raklapot. a cimlap szinte mar szinte szines, olyan szep lett. igenyes, es jol elrendezett minden, ahogy megszoktuk, koszi a fiuknak a tordelest, a kepek nagyon el lettek talalva, Janka kasztos cikkehez pl., es a menekultugynel is. azok utosek. a menekultugyes irasok egyebkent jok nagyon. A Reuter-kritikanal volt par zavaro felesleges szokoz a szavakon belul, ami idegesito volt kicsit, de hat elutesek ide vagy oda, szorakoztato az iras amugy, eme Katanak rendkivul egyedi es oszinte stilusa van. Janka szerintem nagyon jol valasztott tema szempontjabol most, a szemelyes erdeklodes mindig jot tesz egy irasnak. barcsak Gergo es Dini kicsit tobbet irna, szivesen olvastam volna toluk meg a apban. na, de majd jovore talan. lesz jovore olyan, hogy raklap?
amugy ize, buszke vagyok magamra, mert azt hiszem sikerult vegre szakcikket irnom, de nem "fenyezem" magam, ez cs amolyan szemelyes kihivas volt. hehe. amugy en buzditottam mindenkit, akivel talalkoztam, hogy vegyek (es ne elvegyek) a lapot, mert kiveteles szam lett, csupa erdekes dologgal. (meg megutom oket amugy ha lopjak a munkank gyumolcset) es lam,vettek is paran rogton.:D ahhoz kepest, hogy mennyire keves ido alatt jott ossze ez a szam, es alig volt megbeszeles, jo vaskos lett, amolyan utolsohoz melto. kulonleges ez a raklap szerintem, mar csak azert is, mert kevesen vagyunk, nagy melo "szakul irni", de talan muveljuk az istenadta nepet. buszkek lehetunk, nemes cel. es remenytelen. de talan azert nem velemenyeznek, mert a lap olvasasa utan mindannyian magukba szallnak es tovabbi tudomanyos kutatasokba kezdenek egy-egy temaval kapcsolatban.. vagy nincs velemenyuk. de ez nem is szamit.

vallveregetes es apro oromoket,
moni"

Na. Ennyi. Szép. Köszi. Igaz, hogy alig tudtam beilleszteni, de a feleségem most kitanított.

Névtelen írta...

Alig tudtad beilleszteni, de a feleséged kitanított? Aranyból van az a nő...

Woland, ki más?

barna írta...

A Raklap legújabb számából elfogyott vagy 70 példány, de folyton ellopták a pénzt a porta elől, a portásnénik már rosszul voltak, ha megláttak, úgyhogy felvittem a cuccot a díszterem elé, na ott aztán fél óra alatt eltűnt a kassza véglegesen. Ez ilyen történet, de egyébként meg jelentkeztek innen, onnan, hogy ez milyen baszottul jó meg fontos, és hogy ők majd támogatnak, na innen lehet tudni, ha máshonnan nem is, hogy ennek a történetnek itt van vége.