2008. május 19., hétfő

Első bejegyzés

Helló mindenkinek.
Ez a blogoldal a három Oravecz torz agyának legújabb szüleménye. Igaz ami igaz, már eddig is sikerült elkövetnünk néhány baromságot, külön-külön és együtt is. Gondolok itt apám "egyszemélyes hadjárat az egész világ ellen" szellemiségű, Felemás korlátnak keresztelt ömlengéssorozatára, a csaknem két éve megszűnt Troglodytára, vagy a még most is aktuális, szintén a csőd szélén álló Raklapra, a Szent László gimi első és utolsó szakcikkeket közlő újságjára. A sor persze bőven folytatható lenne.
Mindeddig azonban nem süllyedtünk az önmutogatásnak erre a szintjére. Illetve fater mindig is pofátlanul nyomult és csinálta a fesztivált, de, lássuk be, sokkal eredetibb módon, mint ahogy mostantól ezt tenni fogjuk. Mert a blogolásban nincsen semmi pláne. Olyat mindenki tud. És előre leszögezem, hogy én egyedül soha a büdös életben nem csinálnék ilyet, mert nem érdekel.
Ennek ellenére most ezt találtuk ki. Egyelőre semmilyen konkrét tervünk nincs, mindössze annyi biztos, hogy hárman fogunk szerencsétlenkedni itt. A lényeg, hogy ez egy közös blog, nem csak egy emberé, és talán ez az egyetlen körülmény, ami kicsit változatossá teszi ezt a műfajt - és az egyetlen, ami felment minket, miért is akarjuk gyalázatosan önös célokra felhasználni a XXI. század eme csodáját.
(Az oldal címe, vagyis A világ peremén egyébként egy vicc. Jóatyámnak -ki másnak?- volt még vagy fél éve egy A világ közepén című, úgymond titkos magánújsága, ami aztán csak egy számot ért meg, mert a nagyszabású terv az volt, hogy nem lesz reklámja, és csak az kap belőle, aki kér. Sajnos ilyen emberből nem sok akadt. Újra és újra rá kell ébredni, hogy hiába gondolunk mást, az a közép bizony sose lesz más, csak perem.)
Na, remélem sikerült formailag és tartalmilag is impozáns bevezető-szerűséget írnom, úgyhogy a legelső bejegyzés ezennel letudva. Megyek is cigizni.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Helló a három Oravecznek!
Mire vetemedtetek? Jön a blog, reszkessetek? Én szerény, megértő ember vagyok, támogatom mások önmutogatását, és egyébként is, a hármas egy jó szám! Három a tánc meg a magyar igazság. És három a Hamlet. Háhá. Há.