2008. december 6., szombat

Evangélium

És igen, és igen, és igen:
Elkészült az
második száma.

A kéthavi megjelenésből ugyan most három lett, de asszem megérte nem elsietni a dolgot, mert egy nagyon fasza kis szám lett ez a mostani. Ugyan Kuli, a mindenesünk még csak 50 példányban nyomtatta ki, és félúton elfogyott a színes festék a fénymásolóból, azért a végeredmény nem rossz, sőt eléggé jó. Különben is, nemsokára újabb 150 példány mászik majd ki a "nyomdából", immáron teljes pompájában. Addig ezzel az 50 darabbal kezdjük el a terjesztést, és csakúgy, mint a múltkor, most is 100 Ft az ára.
Kedvcsinálónak beékelem ide a borítót, de mivel szemét vagyok, tényleg csak a borítót, hogy ugyan bele tudjatok olvasni a kezdő szövegbe, de még véletlenül se lássátok a végét. A legjobb marketingfogás.


A második szám szerzői (teljes névvel, így komolyabbnak tűnik): Juza Kata, Hudra Mónika, Oravecz Dénes, Kulcsár Balázs, Mráz István, Makai Péter, Juhász Mihály, Várhegyi Péter, és Oravecz Gergely (vagyis én). Egyszóval a szokásos banda, csak éppen most Rózsa Peti nélkül.

Továbbra is a szerzőknél ill. a főszerkesztőnél (nálam) érdemes keresni a cuccot! Ne habozzatok!

8 megjegyzés:

barna írta...

A Lászlóba rendelve van 8-10 példány, ahogy az szokásos. Kitől, mikor kapom meg? Azonnal fizetek.

Ja, egyébként: baromira örülök.

barna írta...

"Kedvcsinálónak beékelem ide a borítót, de mivel szemét vagyok, tényleg csak a borítót, hogy ugyan bele tudjatok olvasni a kezdő szövegbe, de még véletlenül se lássátok a végét. A legjobb marketingfogás."

Vagy a legrosszabb.

Bocs, de ezt most nem hagyhattam ki.

Gergő írta...

Nem tudtam úgy felrakni, hogy ne lehessen nagyban megnyitni, ezért írtam ezt. Kamuztam.

barna írta...

Hölgyek és urak, itt a Kacsa utcában két személy már végig is olvasta az egész lapot. Hölgyek és urak, le a kalappal!

znajka írta...

kell kell kell

Gergő írta...

jó jó jó
mikor mikor mikor
találkozunk találkozunk találkozunk
hogy hogy hogy
adjak adjak adjak
neked neked neked
belőle belőle belőle
? ? ?
vagy vagy vagy
majd majd majd
fatertól fatertól fatertól
kérsz kérsz kérsz
? ? ?

(höh)

znajka írta...

Megint elveszítettem a telefonszámotokat!Elküldöd nekem őket az enyémre?ÉsAkkor fel tudlak hívni titeket, és meg tudunk beszélni találkát, és akkor megszerzem megszerzem megszerzem!

barna írta...

Eszter írt hosszú levelet az előző Öngyújtóról pár napja, és én megkérdeztem a főszerit, ő is úgy gondolja-e, ahogy én, hogy ezt ide fel lehetne tenni, mert nincs benne semmi szörnyűséges vagy titok, csak tiszta jó dolgok. És ő is azt mondta, hogy. Tehát most itt van, hosszú és nincsenek benne ékezetek, tekintsük hát kreativitáspróbának, hogy el bírjátok-e olvasni.


"Igen, az Öngyujto nagyon tetszett, es tenyleg olyan volt, mikor olvastam, hogy minden iras utan azt gondoltam, hogy na majd a következö mar biztos nem lesz ilyen jo:). Aztan az is az volt. Neha tökmas, neha tök hasonlo, peldaul a ket-nö-törtenetek, hahaha. Jokat röhögtem. Az Angyalka, az elejen... en voltam ilyen utcarol beesett angyalka, stabil kapcsolat fantazia-parja, közben feleseg-tükörkep, nem tudni, szeretö vagy gyerek tulajdonkeppen, dedelgetett szarnyas leny:), o, mindig együtt, egy otthonban, abban a szuszogo melegben, maradj velünk, maradj velünk, olvadj közenk - dehat az az alap, hogy nem lehet ott maradni, onnan indul az egesz, a totalis lehetetlensegböl, es ezt igazabol mindenki nagyon jol tudja. Azt hiszem, en ezt a szitut nagyon jol ismerem. Nem tudom, az Istvan erröl ir-e tenyleg, vagy valami ilyesmiröl, probaltam magamat nem ennyire direkten beleolvasni, de valahogy nem ment. Es meg a Svejc:) is stimmel.

A Rozsapeti-Woland sztorija is tök tetszett, a vizsgas izzadassal meg az ö ket nöjevel...a keses, a keses! az örökke kesö nö!!! Aztan a puszi-csok meg a parfüm:)))... meg a Kulie is. Azert azon nagyon jol szorakoztam, mikor a Kuli irta, hogy "en kevesbe öltöztem fel divatosan" vagy valami ilyesmi...beszartam. Meg a nagy csabitas, es az a keretlenül jövö, idegesitö baratnö, aki ott elefantkodik.

Nekem nagyon bejöttek a versek is, a Misi-verseken annyit röhögtem, en tenyleg mindig bedölök neki, csomoszor azt hiszem, hogy na ez most tenyleg komoly, mert tenyleg komoly, meg tenyleg olyan jol hangzon veretes meg minden, nem tul patoszos, csak olyan...szep meg szepen hangzo...es akkor mond valami allatsagot a szokasos szopoenjai közül, amit nem leszolaskent mondok, hanem csak hogy annyira az ö stilusa, ahogy viccel, es jol odatrafal, es szegeny Jezusrol leszedi a keresztvizet.:)

A Makaipeti versei is tetszettek, bar szerintem en nem biztos, hogy mindig ertem. jok a kagylok meg az, amiben ugy ir magarol, mintha könyv lenne (fu, jol emlekszem? mar regen olvastam, nem akarok hülyeseget irni), nekem az nagyon tetszett. Könyvjelzöre emlekszem, hogy tedd oda ezt a belemvarrt nyelvet, ahova pampampam akarod :)))???)meg azt hiszem, szamarfülröl is irt benne..vagy, hogy a gimnazistak kedvenc fordulataval eljek, "utal ra":)) vakargasd a szamarfülemet???vagy simogasd:))...szoval nem tudom mar, hogy volt, mindenesetre a szamarfülröl eszembe jutott a malac-orr, a töf-töf piros kolaskupak, amit a Peti a Mester es Margaritaban malackent magara applikalt.:))

Fu es hat a Hamvas-essze tenyleg nagyon allat, Uristen, nagyon, nagyon jo. Amit a Peti a Bor filozofiajarol mond egyebkent, anno az en Peterem is ugyanezt mondta. Hogy neki ez ezert nem tetszik. Dehat ez mas, a Peter a Peter, gondoltam, jolvan, oke, nem tetszik. Persze azert tetszett neki.:) Mert en meg ugye mindent ilyen nagy beleesessel olvastam Hamvastol, mar amit olvastam, es eszembe se jutott kritizalni valakit, aki ilyen hangon tud beszelni a dolgokrol meg az emberekröl meg mindenröl, ilyen lazan, fölennyel, de megse nagykepüen, es ilyen viccesen is, meg ekkora attekintessel, es közben ugy, hogy megse felszines...nahat, szoval en termeszetesen el voltam ajulva, ahogy ma is el vagyok, es egyaltalan nem lennek kepes kritizalni Hamvast, mert egyszerüen tök dedos vagyok a kritikahoz. Ugyhogy Jezusmaria Makaipeti! (Tessek, most töle vagyok elajulva.) Neha azt gondolom, a makaipeti furcsan öreg. De nekem az is teljesen megdöbbentö volt, hogy mennyire latja a rendszert a hamvasban, hogy mennyire összeallt a fejeben, uristen. Nyilvan különben nem is tudna ilyet irni.
Hat...szoval akkor ez a leszamolas a mesterrel. Tenyleg mennyire kötödhetett hozza es hogy atvehette a dolgait, ahogy ezt ö is meg te is irtad. Ehhez, fu, ehhez valami nagyon mely atvetel kell, vagy nagyon mely...ateles talan, nem tudom. Tenyleg nagy fenyegetes lehetett. Amit en peldaul soha nem eltem at, mert en csak igy strandolok a hamvassal, elvezkedek meg egyaltalan, probalom fölfogni, jo, neha eszembe jut, hogy csak bort meg kenyeret kene enni semmi mast, dehat az mi az istenfaszat segit? mar elnezest az ur testetöl-veretöl. en nem mentem ilyen melyen utana, mint a Peti, aranykor, szent könyvek, meditacio, felebredes... na mindegy, nem tudom. szokas szerint.

Nagyon tetszett az a vallomasos dolog is, amit P.T. irt - ki az? En közben valamiert azt gondoltam, az is a Juza Kata. De a stilus annyira elüt a masik irastol. Hat jo nagy megnyuvasztas-törtenet, az biztos, talan ezert is volt szimpatikus. Mondjuk neha szerintem kicsit tul pszichologiai, tul analizalo - reszben ezert is gondoltam a Katara. De megis teljesen a hatasa ala lehet kerülni, ahogy olvassa az ember. Igen igen, mikor valaki a sajat szabalyait szegi meg, sajat maga elött bukik,igen igen, ismerös.. Olyan erzesem volt, hogy ez mar nagyon regota es teljesen kesz volt fejben, amikor az illetö megirta, mert mar annyira kesz, annyira rendezett, vagy szoval ö mar annyira tudja, honnan nezze ezt az egeszet, es hogy hova tegye. Melyik polcra, melyik kötet melle. De ezt ilyen jo ertelemben mondom.

A Gergö irasa a kepregenyröl meg, nem tudom, szerintem olyan rövid! Mert nem irt meg? En tök szivesen olvastam volna hosszabban, ez is jo, csak valahogy hamar vege. Kicsit jobban is belemehetett volna...

A Juza Kata irasa, az a sci-fi, na azzal voltam egy kicsit ugy, hogy nem tudom, hogy tetszik-e. Persze ez lehet, hogy jo. Nem tudom, olyan mesterkelt neha, ahogy mesel. Ezek a nevek, mint a Lajos "Parragi"-jai meg "Oravecz"-ei anno... meg ez a csaladi jelenet, ez a mindenkinek sorban az agyaba-latunk tipusu hozzaallas... meg a leiras a kisfiurol meg a keselyüröl(keselyü?)az elejen meg a vegen, a "pattanasig feszült izmok" meg hasonlok... engem zavart, furcsa volt, idegenszerü es patetikus. Maga az ötlet szerintem viszont tökjo, ez a nezökönsegesdi, csak talan... nem tudom, nekem a vege is tul sok.

A Hudra Monikanak most csak a verseire emlekszem, nem tudom, irt-e az Öngyujtoba mast is... jaj igen, igen, de basszus most nem ugrik be...na mindegy, bocsi, ez nem annak szol, hogy nem volt jo vagy ilyenek! Lehet, hogy csak annak, hogy öt nem ismerem szemelyesen, es jobban kiesett. Bocsi. Ö a vilagperemenes csaj, ugye? A verseket is el kene olvasnom meg egyszer, most csak arra emlekszem, hogy tetszettek.

Es a Tölgyfak, nyarfak, cserszömörcek, jaj az nagyon jo. Ezt olvastam legelöször a lapbol. "Nem nö, mano, mondja ö" fu hogy ez milyen jol hangzik! Probaltam vegigolvasni olaszul hangosan, hogy az is igy dallamos-e, dehat az olasz mindig es mindenhol dallamos! Es a rimeket, sorokat nem ereztem ennyire jonak, mar amennyire ezt persze meg tudom itelni...ez magyarul olyan puha, olaszul meg nem puha, hanem kicsit pattog is meg csacsog is. A hangulata is nagyon tetszett az egesznek. Nem tudom, ez forditasilag milyen, de hogy a Misi tökjot irt, az tuti.

A kepek is tökjok, de azokat nem tudom pontosan felidezni, meg arra se emlekszem, melyik hol van. Majd elöszoban.:)
Hu, nem tudom, kihagytam-e valamit a Moni irasan kivül. Bocsi ha igen. Es tenyleg nagyon tetszett. Akkor is, mikor elsöre összevissza olvastam, es masodszorra is, amikor sorban egymas utan. Utan mar csak szemezgettem.
Na. Mindenkepp akartam erröl irni, mert sajnaltam, hogy a Gergö nincs ott, meg hogy Veletek meg a többiekkel erröl nem is tudtunk beszelni az en nagy nemalevente-monologom miatt..."